HomeLogopediepraktijk TotaalLogopediepraktijk Totaal & Lassa

Logopediepraktijk Totaal & Lassa

Studio Lassa

Kirsten en Esther Plomp zijn twee zussen die samen de prentenboeken over de eigenwijze peuter Lassa en haar roze konijn maken. In de uitdagende boeken, maar ook op de speciale Lassa-website, bieden zij veel ruimte voor de ontwikkeling van de creativiteit van de doelgroep: peuters en jonge kleuters.

Lassa & Konijn

Lassa en haar knuffelkonijn zijn nieuwsgierig en ontdekken daarom graag de wereld om hen heen. Zo doen ze samen boodschappen, ontvangen ze bezoek en vieren ze de verjaardag van Lassa. Peuters en kleuters kunnen spelen, kijken, luisteren, doen en leren met de prentenboeken over Lassa. 

Lassa prentenboeken/materialen & Logopedie 

De prentenboeken van Lassa sluiten nauw aan bij diverse projecten voor leesbevordering en voor- en vroegschoolse educatie. Het klankboek van Lassa wordt bovendien door veel logopedisten gebruikt om bij jonge kinderen uitingen (klanken; deze gaan immers vooraf aan de eerste woorden) te stimuleren/uit te lokken. Inmiddels zijn een tweetal ideeën van ons door Studio Lassa uitgewerkt (de dagen van de week en het winter geheugenspel). 

Andere materialen en kleurplaten

Naast de prentenboeken zijn er op de website van Lassa ook tal van andere (educatieve) materialen te vinden. Er is zelfs een Groningse vertaling van het prentenboek 'Lassa doet boodschappen' (in het Gronings: 'Lassa dut bosschoppen', vertaling door Riemke Bakker)! Speciaal voor Logopediepraktijk Totaal heeft Studio Lassa vier prachtige klank-/kleurplaten gemaakt. Per seizoen is er één kleurplaat, met bijpassende uiting. Klik op de afbeelding om de kleurplaat te downloaden. De kleurplaten lenen zich bovendien uitstekend om te praten over alles wat bij de verschillende seizoenen hoort (uitbreiding woordenschat).